スポンサーサイト

上記の広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。
新しい記事を書く事で広告が消せます。

トマト197th day in Ethiopia

149th day in Mer'awy
2003 / 05 / 05

20110113t.jpg
(ティマティム)
tomato


夕食を作ろうと台所に向かった。
今夜はトマトスープだ。
I come in the kitchen to make supper.
Today's menu is tomato soup.


ニンニク,タマネギを切り鍋に放り込み,
煮込んでいく。
I slice garlic and onion, put them into
a pot, and boil them.


そしてトマトに刃を入れた。
After that I turn to cut tomato.

20110113 (2)


ん!?
なんか黒いものが・・・

Mmmm!?
There is something black.

20110113(1).jpg


中の果肉(?)の部分に黒いものが見える。
I find something black on the sarcocarp of tomato.


もしや菌にやられてる!?
It is damaged by something bacteria, isn't it?


そのときある先輩の言葉を思い出した。
「トマトは一番強烈にきたんだよねぇ~」
At that time, I remember what one of my predecessor said.
"Tomato hit me the most in Ethiopia."


クラブ・アメーバ赤痢改めクラブ・マーライオンに
加入した今では,またもやクラブ活動が夜に
執り行われるのではないかと不安がよぎる。
Now I already belong to the club Merlion renewed from
club Amoebic Dysentery, so I am afraid that club activity
will held tonight.

merlion.jpg


黒い部分を取り除き,残りを切って鍋にいれ
スープは完成し,私の腹に収まった。
I remove the part of black, cut tomato, and put them
into the pan.
I make a soup and it goes inside my abdomen.


日本であんな黒い部分を見たことない。
父は家庭菜園好きでいろいろ野菜を作っていたし,
私も農学部出身なのに,実はよく野菜の
ことをしらない。
I haven't found that black part in tomato in Japan.
Though my father likes to make vegetables in his field
and I graduated from faculty of agriculture,
I don't have any knowledge of vegetable.


言い訳すれば私は作物系ではなく林学系学科出身だ・・・
Can I excuse? I graduated from not department of crops
but department of forestry.



いったいあの黒いのはなんだったんだろう。
I wonder what black part is....

関連記事
スポンサーサイト

コメント

コメントの投稿



管理者にだけ表示を許可する


トラックバック

http://okudaethiopia.blog118.fc2.com/tb.php/199-e11d14e8

 | ホーム | 


上記広告は1ヶ月以上更新のないブログに表示されています。新しい記事を書くことで広告を消せます。